StoryEditor

Nemocnice, lekári aj neziskové organizácie môžu požiadať o grant

23.04.2019, 00:00
Finančný príspevok získajú na aktivity, ktoré sú spojené so zlepšením kvality a/alebo dostupnosti zdravotnej starostlivosti

Grantový program Bojovníci za zdravie úspešne pomáha zdravotne znevýhodneným ľuďom už štvrtý rok. Vďaka nemu poisťovňa poskytla svojim poistencom viac ako milión eur na absolvovanie zdravotnej starostlivosti, ktorá nie je zo zákona hradená alebo je hradená len čiastočne.

Od tohto roku rozširuje zdravotná poisťovňa Dôvera svoj program o ďalší rozmer, otvorí ho pre právnické osoby. „Chceme pomôcť inštitúciám, ktoré sa starajú o pacientov, či už ide o nemocnice, lekárov, zdravotnícke zariadenia, neziskové či pacientske organizácie. Sú najdôležitejšou súčasťou liečebného procesu a len vďaka nim môžu pacienti uspieť v boji o svoje lepšie zdravie,“ povedal generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

O finančný príspevok môžu požiadať všetky právnické osoby, ktorých náplňou je starostlivosť o pacientov. To znamená, že poskytujú zdravotnú starostlivosť priamo vo svojom zariadení alebo realizujú aktivity zamerané na doplnkovú zdravotnú starostlivosť, podporu alebo zlepšenie zdravia pre rôzne cieľové skupiny pacientov. Žiadateľmi môžu byť zdravotnícke zariadenia, kliniky, nemocnice, ambulancie, kúpele, lekárne, pacientske organizácie, neziskové organizácie, humanitárne združenia, nadácie a občianske združenia.

Finančný príspevok získajú vybrané organizácie na aktivity, ktoré sú spojené so zlepšením kvality a/alebo dostupnosti zdravotnej starostlivosti.

Ide najmä o rekonštrukciu a modernizáciu priestorov, zlepšenie dostupnosti zdravotnej starostlivosti, nákup lepšieho materiálneho vybavenia, zvýšenie kvalifikácie zdravotníckeho personálu, realizáciu doplnkových aktivít pre zdravotne znevýhodnených (terapie, semináre) či podporu aktivít zameraných na prevenciu pred civilizačnými ochoreniami.

Informácie

Všetky organizácie, ktoré majú záujem získať grant, musia v termíne od 16. apríla do 30. mája vyplniť elektronickú žiadosť na stránke www.prezdravotnictvo.sk. Maximálna výška príspevku, ktorý môže organizácia žiadať, je 20 000 eur.


Harmonogram programu:

Prihlasovanie žiadostí, konzultácie 16.04. - 30.05.2019
Hodnotenie žiadostí 03.06. - 30.07.2019
Vyhlásenie výsledkov 01.08. - 08.08.2019
Zmluvný proces s podporenými organizáciami 01.08. - 31.08.2019
Realizácia projektov 01.07. 2019 - 30.10.2020

Všetky prijaté žiadosti posúdi odborná komisia zložená zo zástupcov zdravotnej poisťovne, zdravotníckych novinárov a lekárov. Administrátorom projektu je Nadácia pre deti Slovenska.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 16:22