StoryEditor

Minister zdravotníctva je v izolácii

06.09.2020, 00:00
Vzhľadom na opatrenia, ktoré dodržiavali, minister verí, že test bude negatívny.

Ministerstvo zdravotníctva informovalo na sociálnej sieti, že minister zdravotníctva Marek Krajčí je od soboty popoludnia v preventívnej izolácii, kedy dostal informáciu o pozitívnom teste zamestnanca rezortu, s ktorým sa osobne stretol v štvrtok. S prihliadnutím na posledný kontakt s pozitívnou osobou čaká v izolácii na testovanie na COVID-19 odporúčaných 5 dní.

O preventívnej izolácii informoval aj šéf rezortu. "Žiaľ, jeden zamestnanec z Ministerstva zdravotníctva, člen konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov bol pozitívne testovaný na koronavírus. Vo štvrtok sme s ním strávili niekoľko hodín na konzíliu. Všetci sme mali počas celého pracovného stretnutia rúška a pravidelne sme vetrali," napísal minister na sociálnej sieti. Vzhľadom na túto situáciu zostáva on aj ostatní členovia konzília v preventívnej izolácii.

Ako ďalej píše, pracovať bude iba z domu. "Testovaní budeme v utorok. O výsledku vás budem informovať. Vzhľadom na opatrenia, ktoré sme dodržiavali, verím, že test bude negatívny. Členovia Pandemickej komisie, s ktorými sme boli v piatok, sa nemusia obávať. Aj keby sme sa nakazili, na druhý deň ešte nemôžeme byť infekční. A tam sme tiež mali všetci počas celého rokovania rúška," reagoval M. Krajčí.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 18:21