StoryEditor

Inštitút zdravotných analýz už má riaditeľa

29.07.2020, 00:00
Inštitút vznikol transformáciou z Inštitútu zdravotnej politiky.

Inštitút zdravotných analýz (IZA) bude od augusta viesť Matej Mišík. Inštitút vznikol transformáciou z Inštitútu zdravotnej politiky (IZP). Hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová informovala, že IZA je novým útvarom ministerstva, ktorý bol vytvorený organizačnou zmenou k 1. júlu. „Organizačne je začlenený pod ministra zdravotníctva a bude ho tvoriť spolu s riaditeľom 10-členný tím. Štátnozamestnanecké miesta postupne napĺňame, predpokladáme, že do začiatku septembra bude inštitút plne obsadený,“ komentovala Z. Eliášová s tým, že v súčasnosti inštitút riadi dočasne poverený zamestnanec ministerstva.


Agendou IZA budú analýzy. Zároveň bude poradným útvarom MZ SR, ktorý zabezpečuje monitoring a analýzu národných programov v oblasti zdravotníctva. „Jednou z jeho ťažiskových úloh je vypracúvanie podkladov na zásadné rozhodnutia v rezorte s cieľom podporiť zvyšovanie efektivity a kvality. Konkrétne napríklad mapovanie využívania zdravotnej starostlivosti na Slovensku, porovnávanie cien liekov a zdravotníckej techniky, optimalizácia siete nemocníc a urgentných príjmov,“ doplnila.

Úlohou inštitútu je podľa MZ SR aj vypracúvanie analytických podkladov k dlhodobým a strategickým cieľom rezortu v spolupráci so sekciou reformnej agendy MZ SR, koordinácia systému verejného zdravotného poistenia, ako aj verejnej siete poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
16. apríl 2024 22:32