StoryEditor

​Asociácia štátnych nemocníc SR má nového prezidenta

17.07.2020, 00:00
A. Hanušín hovorí o spolupráci štátnych nemocníc pri koordinácii cesty pacienta systémom aj pri rokovaniach so zdravotnými poisťovňami.

Na členskej schôdzi Asociácie štátnych nemocníc Slovenskej republiky (AŠN SR) došlo k voľbe nového prezidenta. Túto funkciu donedávna zastával MUDr. Milan Maďar, MPH, ktorého minister zdravotníctva Marek Krajčí v máji odvolal z funkcie riaditeľa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach,. Novým prezidentom sa stal MUDr. Anton Hanušín, MPH, MHA, súčasný generálny riaditeľ Nemocnice Poprad, a.s.

Predstavenstvo AŠN SR po novom funguje v zložení MUDr. Anton Hanušín, MPH, MHA, riaditeľ Nemocnice Poprad, Ing. Miriam Lapuníková, MBA, riaditeľka FNsP F. D. Roosevelta Banská Bystrica a Ing. Mongi Msolly, MBA, riaditeľ Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb.

„Prichádzam s víziou spolupráce štátnych nemocníc pri koordinácii cesty pacienta systémom v snahe docieliť čo najrýchlejšiu adekvátnu liečbu na správnom mieste, zdieľania zdrojov a know how a spoločnom postupe štátnych nemocníc pri vyjednávaní o zmluvných podmienkach,“ uviedol nový riaditeľ AŠN SR.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
13. apríl 2024 21:38