StoryEditor

Nemocnica odmietla podať ivermektín pacientovi s covidom. Sudca rozhodol inak

02.09.2021, 16:30
Autor:
kš

Žena z amerického Ohia vyhrala spor s nemocnicou, ktorá odmietla jej manželovi s Covid-19 podať antiparazitický liek ivermektín.

Pacient leží už na miestnej jednotke intenzívnej starostlivosti pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Informoval o tom denník The Washington Post (WP). „Môj manžel je na prahu smrti. Nemá iné možnosti,“ povedala pre WP manželka pacienta Julie Smithová.

Ako dodala, liek jej predpísal istý lekár z Ohia, avšak nemocnica vo West Chester Township v štáte Ohio mala odmietnuť podať liek jej manželovi Jeffreymu Smithovi, keď už bol na umelej pľúcnej ventilácii.  

Sudca vydal toto rozhodnutie, aj napriek tomu, že americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) začiatkom augusta vydal opätovne varovanie, aby si ľudia covid neliečili ivermektínom. FDA neschválila ivermektín na použitie na liečbu alebo prevenciu Covid-19 u ľudí.

Pani Smithová podala začiatkom augusta v mene svojho manžela žalobu, ktorú vyhrala. Nemocnica tak musí jej 51-ročnému manželovi podať ivermektín. Lekár, ktor...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
23. apríl 2024 09:10