Absurdnosť tohto tvrdenia opisujem deťom na hodinách drogovej prevencie cez takýto príklad: „Ide týpek po ulici, zakrúži nad ním UFO, vyskočia odtiaľ dvaja ufóni, zviažu ho povrazom, pichnú mu do krku lievik a nasypú mu tam tie zlé drogy.“ Nie, ľudia berú drogy preto, lebo chcú.Pixabay
StoryEditor

Ministerstvo zdravotníctva poskytne dotácie na protidrogové aktivity

19.07.2021, 10:55
Autor:
TasrTasr
Objem finančných prostriedkov alokovaných na poskytnutie dotácií na podporu protidrogových aktivít je 300 000 eur.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR poskytne dotácie na podporu protidrogových aktivít na tento rok. Verejnú výzvu zverejnilo v pondelok na svojom webe.

"Cieľom poskytovania dotácií je finančná podpora programov, aktivít, inovatívnych prístupov a tiež snaha zachovať kontinuitu realizovaných aktivít a iniciatív v protidrogovej oblasti, ktoré majú obsiahnuť oblasť prevencie drogových závislostí, oblasť liečby drogových závislostí a oblasť resocializácie drogovo závislých osôb," uviedol rezort.


Prioritne by malo ísť o preventívne programy so zameraním na dlhodobú a systematickú prácu s deťmi a mládežou s protidrogovou tematikou či programy a aktivity zamerané na odborne garantovanú liečbu, harm reduction a resocializáciu.

Ďalej sa o výzvu možno zaujímať v prípade nákupu materiálneho a technického vybavenia na realizáciu aktivít a činností v protidrogovej oblasti, alebo zmenu stavby alebo stavebnú úpravu zariadení určených na prevenciu, liečbu alebo resocializáciu drogovo závislých osôb.
Výzva je zameraná aj na odborné stretnutia pracovníkov pôsobiacich v drogovej problematike či šírenie protidrogovej osvety pomocou masovokomunikačných technológií.

Objem finančných prostriedkov alokovaných na poskytnutie dotácií na podporu protidrogových aktivít je 300 000 eur. Najvyššia výška jednej dotácie je 50 000 eur a najnižšia je 5 000 eur. Žiadosti o poskytnutie dotácie možno predložiť do 19. septembra.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 13:49