V súčasnosti už v Egypte očkujú pracovníkov kritickej infraštruktúry vrátane kapitánov nákladných lodí plaviacich sa cez Suezský prieplav.Reuters
StoryEditor

Prvá dávka AstraZeneca, druhá dávka Pfizer? Niektoré krajiny to už skúšajú

21.04.2021, 08:49
Francúzsko a Nemecko už ohlásili, že ľuďom mladším ako 60 rokov ponúknu po prvej dávke AstraZeneca ako druhú dávku vakcíny na princípe mRNA, teda Pfizer a Modernu.

Kým doteraz kombinovanie dvoch rôznych vakcín proti Covid- 19 bolo skôr otázkou nechceného omylu, dnes už vedci riešia, do akej miery to môže očkovaniu pomôcť. Niektoré krajiny o tom uvažujú, ale zatiaľ chýbajú štúdie, ktoré by potvrdili účinnosť a bezpečnosť. Prvá štúdia, ktorá sa kombinácii vakcín začala venovať a ktorá skúma jej bezpečnosť, by mala byť hotová v máji, píše Financial Times. O štúdiách informuje aj The Guardian.

Prístupy
Napríklad Francúzsko a Nemecko ohlásili, že ľuďom mladším ako 60 rokov ponúknu vakcíny na princípe mRNA vyvinuté spoločnosťami BioNTech/Pfizer a Moderna pre druhú dávku po tom, čo neodporučili tejto skupine očkovanie vakcínou AstraZeneca pre obavy zo zriedkavých krvných zrazenín. Informuje o tom Financial Times.

Po...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-04-20 14:40:05 - Feat.: 0 - Title: Verdikt EMA je známy. Krvné zrazeniny sa potvrdili aj pri vakcíne Johnson & Johnson 02 - Modified: 2021-04-14 06:45:48 - Feat.: 0 - Title: S AstraZeneca naďalej budeme očkovať mladších. Problémy môžu byť aj pri ďalších vektorových vakcínach
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 01:26