TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Niektoré nemocnice a polikliniky hlásia voľné termíny na očkovanie

24.03.2021, 13:18
Autor:
TasrTasr
V prípade, že sa voľné termíny v najbližšom čase nezaplnia, rezort zdravotníctva by mal uvažovať nad znížením vekovej hranice, tvrdí Svet zdravia a ProCare.

V 13 zdravotníckych zariadeniach siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare majú aktuálne takmer prázdnu národnú online čakáreň na očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

Prihlasovať sa môžu seniori nad 70 rokov a špeciálne skupiny ako zdravotníci či sociálni pracovníci. Informovala o tom Jana Fedáková, hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare.

Nemocnice podľa hovorkyne evidujú na najbližšie dni mnoho voľných miest. "V prípade, že sa voľné termíny v najbližšom čase nezaplnia, rezort zdravotníctva by mal uvažovať nad znížením vekovej hranice," uviedla Fedáková.

Nemocnice súkromnej siete očkujú iba vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech. Aktuálne majú podľa Fedákovej množstvo voľných termínov na očkovanie nemocnice siete Svet zdravia v Trebišove, Svidníku, Spišskej Novej Vsi, Vranove nad Topľou, Žiari nad Hronom, Rožňave, Michalovciach, Partizánskom, Humennom a v Železničnej nemocnici Košice.

Polikliniky siete ProCare zase očkujú iba vakcínou Moderna. Voľné termíny majú aktuálne v Poliklinike ProCare Trnavské mýto v Bratislave (Novapharm Bratislava), v Poliklinike ProCare Prešov (Sekčov Prešov) a v Poliklinike ProCare Sereď (Mestská poliklinika Sereď).

01 - Modified: 2021-03-24 08:53:47 - Feat.: 0 - Title: Chronickí pacienti sa dočkali, dnes sa v Česku spúšťa registrácia na prednostné očkovanie
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 20:02