StoryEditor

Štatistiky hovoria o zlepšení situácie s covidom, niektoré nemocnice to stále necítia

22.03.2021, 13:25
Autor:
klkl
Napriek miernemu poklesu počtu pacientov, je vyťaženosť zdravotníkov stále na maximálnej úrovni. Výrazne však poklesol počet zdravotníkov s COVID-19. Pomohlo očkovanie.

Čísla za posledné dni ukazujú mierne zlepšenie situácie s Covid- 19. Pozitívnu zmenu pociťujú už aj niektoré nemocnice. Iné sú ale na hrane. Často ide pritom o nemocnice vzdialené od seba len pár kilometrov. Takým prípadom sú aj dve krajské mestá, Prešov a Košice.

Kým situácia v prešovskej nemocnici je naďalej vážna a zariadenie má voľných už len minimum covidových lôžok, v neďalekých Košiciach je situácia oveľa lepšia.

„Zaznamenávame pokles pacientov. Koncom februára sme mávali do 320 pacientov s týmto závažným ochorením a lôžka boli naplnené na vyše 90%. Momentálne je kapacita lôžok naplnená na necelých 67%.

Mierny pokles počtu hospitalizovaných pacientov sa začal prejavovať začiatkom marca a tento trend pokračuje,“ hovorí výkonný riaditeľ pre liečebno-preventívnu starostlivosť Martin Paulo z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice. Dnes má košická nemocnica...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-03-22 11:42:17 - Feat.: 0 - Title: Všeobecný lekár: Ideme na hranici svojich síl, väčšinou bez obeda, hovory na troch linkách a dvoch mobiloch
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 09:31