StoryEditor

Krajčí nevidí náhradu? Ja sa obetujem a budem riadiť zdravotníctvo, vyhlásil Sulík

24.02.2021, 11:47
Autor:
klkl
Sulík hovorí, že svoj návrh už prezentoval aj premiérovi Igorovi Matovičovi.

Minister hospodárstva Richard Sulík reagoval na vyjadrenie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, že nevidí za seba náhradu.

"Som pripravený prevziať rezort zdravotníctva a zodpovednosť za covid," povedal Sulík počas dnešného rokovania vlády. 

​Tvrdí, že Krajčí viackrát manažérsky ako minister zdravotníctva zlyhal. Ako minister by Sulík sám zmenil prístup k pandémii. "Musíme sa sústrediť na pozitívnych," kritizoval s tým, že prijímame opatrenia pre všetkých. "Tých zlyhaní je veľa," dodal. 

Sulík zmenu na poste navrhol aj včera na koaličnej rade. "Premiér to odmietol," skonštatoval s tým, že odteraz odmieta preberať zodpovednosť za nezvládanie pandémie. 

Sulík zároveň dodal, že v prípade, že by prešiel na rezort zdravotníctva, by so sebou zobral úzky tím ľudí a ministerstvo hospodárstva by mohol riadiť jeho štátny tajomník Ján Oravec.

"Ja sa o to ministerstvo nebijem, to je obeť," povedal Sulík s tým, že rezort zdravotníctva zlyháva a nejde sa tam tlačiť.

Rezort hospodárstva však pustiť nechce. To však mal byť aj dôvod, prečo bol Matovič proti tomu. Premiér chcel výmenu hospodárstva za zdravotníctvo. "Nebudem sa vzdávať hospodárstva, je to ministerstvo, kde som strávil rok života, je to ministerstvo, ktoré funguje," povedal.

"Ja sa za tou pozíciou nehrabem. Ja to len ponúkam, ak nie je žiadne lepšie riešenie," povedal o svojej ponuke riadiť zdravotníctvo. "To ministerstvo nie je žiadna výhra, je tam obrovské množstvo roboty," dodal.

Minister hospodárstva novinárom povedal, že je pripravený prevziať zodpovednosť. "Aspoň by sme mali vinníka. Vieme, že Igor Matovič je majster sveta v tom, že vždy nájde vinníka. Zobral by som zodpovednosť za všetko," dodal. 

Minister financií Eduard Heger reagoval, že Krajčí zdedil najhorší rezort a má jeho plnú dôveru. Na Sulíkovu ponuku reagoval, tak, že by mali ťahať za jeden koniec. 

"Ak niečo tejto vláde chýba, tak je to jednota. V tomto boji potrebujeme, aby sme boli jednotní a bojovali proti nepriateľovi a nie proti sebe," povedal Heger.

01 - Modified: 2023-11-27 12:46:49 - Feat.: - Title: Dolinková verí, že má dostatočnú podporu pre priority v zdravotníctve. Krajčí označil PVV za vágne 02 - Modified: 2023-05-18 15:33:17 - Feat.: - Title: Operácie do dvoch týždňov, platy podľa spokojnosti pacientov. Ktoré plány v zdravotníctve ostali iba na papieri? 03 - Modified: 2023-05-03 10:27:05 - Feat.: - Title: Ministerstvo ukázalo Rázsochy. Novú nemocnicu projektujú s dvomi vežami a 802 lôžkami 04 - Modified: 2023-03-21 08:36:01 - Feat.: - Title: Krajčí k faktúre za Rázsochy: Som rád, že sa celá vec bude prešetrovať mimo ministerstva zdravotníctva 05 - Modified: 2023-03-16 17:20:47 - Feat.: - Title: Personálne zmeny v rezorte zdravotníctva. Sú Krajčího ľudia späť?
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
18. apríl 2024 23:52