Marek KrajčíTASR/D. Veselský
StoryEditor

Krajčí: Druhú vlnu sa konečne podarilo zlomiť

22.01.2021, 15:55
Autor:
redred
Ak sa súčasný vývoj udrží, od začiatku februára by sa mohli otvoriť materské školy a prvý stupeň základných škôl.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí oznámil, že situácia na Slovensku sa v súvislosti s koronavírusom výrazne zlepšuje a je možné, že pristúpime k zmierňovaniu opatrení. Potvrdil, že sedemdňový priemer prudko klesol, čo je dôležité pre covid automat. Počet ľudí v nemocniciach síce za posledných sedem dní narástol, vyhliadky sú však dobré. Problematický by ešte stále mohol byť britský variant nového koronavírusu.

Minister poďakoval zdravotníkom, že to zvládli. "Zdá sa, že majú peak druhej vlny za sebou," uviedol a dodal: "Druhú vlnu sa konečne podarilo zlomiť".

Krajčí avizoval, že ak sa súčasný vývoj udrží, od začiatku februára by sa mohli otvoriť materské školy a prvý stupeň základných škôl a od ôsmeho februára by sa mohlo prejsť na covid automat.

Zmení sa však PCR testovanie. Podľa ministra každý občan bude mať nárok na poisťovňou hradený test dvakrát do mesiaca. Dôvodom je, že testy boli zneužívané.

01 - Modified: 2021-01-22 09:13:18 - Feat.: 0 - Title: Zmena vo výnimkách: Všeobecní lekári už nemusia vydávať potvrdenia o prekonaní COVID-19
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 16:32