TASR/František Iván
StoryEditor

Viaceré samosprávy organizujú druhé kolo plošného testovania

16.01.2021, 07:28
Autor:
tasrtasr
V Nitrianskom okrese pristúpili k plošnému testovaniu pre kritickú pandemickú situáciu v celom regióne.

Na viacerých miestach Slovenska bude počas soboty pokračovať, prípadne sa začne plošné testovanie na nový koronavírus. V Nitre a Nitrianskom okrese, rovnako v Košiciach, Medzeve i viacerých obciach okresu Košice-okolie pokračuje druhé kolo testovania, v Banskej Bystrici spustia dobrovoľné komunitné testovanie zamerané na zamestnancov, ktorí nemôžu vykonávať prácu z domu.

V Nitre je od piatka (15. 1.) až do nedele (17. 1.) k dispozícii 42 odberných miest. Počas soboty a nedele sa testuje od 8.00 do 17.00 h. V meste Vráble sa druhé kolo testovania začne v sobotu o 7.00, potrvá do 19.00 h, rovnako ako i v nedeľu, k dispozícii bude deväť odberových miest.

V Nitrianskom okrese pristúpili k plošnému testovaniu pre kritickú pandemickú situáciu v celom regióne. Zlá situácia je aj vo Fakultnej nemocnici Nitra i v Špecializovanej nemocnici sv. Svorada v Nitre na Zobore, ktoré sú na hranici svojich kapacít.

S cieľom zlepšiť epidemiologickú situáciu v regióne a odbremeniť tak nemocnice od náporu pacientov nakazených novým koronavírusom sa počas víkendu koná i testovanie v Košiciach, Medzeve i obciach okresu Košice-okolie. V samotných Košiciach je k dispozícii 63 odberných miest a jedna mobilná odberová jednotka na testovanie v útulkoch pre ľudí či osadách. V sobotu a v nedeľu sa možno otestovať od 9.00 h do 17.00 h.

Mesto pod Urpínom v spolupráci s Okresným úradom Banská Bystrica organizuje počas tohto víkendu od 8.00 h do 18.00 h dobrovoľné komunitné testovanie na ochorenie COVID-19. Toto cielené testovanie odsúhlasila na svojom štvrtkovom (14. 1.) zasadnutí Bezpečnostná rada okresu Banská Bystrica.

Hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková zdôraznila, že dobrovoľné testovanie je určené pre pracujúcich, ktorí majú trvalý pobyt alebo miesto výkonu práce v okrese Banská Bystrica a zároveň majú potvrdenie od zamestnávateľa, v ktorom je uvedené, že nemôžu pracovať z domu. Mesto chce takto ochrániť svojich obyvateľov a pomôcť k zlepšeniu súčasnej pandemickej situácie v Banskobystrickom okrese. Mesto otvorí počas víkendu celkovo 12 odberných miest. 

Záujem prejavili zamestnávatelia ako Slovenská pošta, Banskobystrický pivovar, Slovenská agentúra životného prostredia a ďalší.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
26. apríl 2024 14:50