Nie je s ním spokojný. Aj keď si šéf OĽaNO Igor Matovič (vľavo) Vladimíra Lengvarského vybral za ministra, teraz ho kritizuje,TASR
StoryEditor

Minister financií chce prehodnotiť zotrvanie ministra zdravotníctva vo funckii, po odznení vlny omikronu

28.12.2021, 08:09
Autor:
tasrtasr
Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár si myslí, že minister Lengvarský vedie rezort vojenským spôsobom. V pandémii treba byť rázny a tvrdý, pandémia je naozaj vojnový stav, hovorí Kollár.

Zotrvanie Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) v kresle ministra zdravotníctva sa má vyhodnotiť po odznení vlny, ktorá sa očakáva v súvislosti s omikron variantom nového koronavírusu. V rozhovore to uviedol líder OĽANO a minister financií Igor Matovič.

Lengvarský podľa neho podcenil očkovaciu kampaň. Matovič zároveň tvrdí, že sú aj faktory, za ktoré minister zdravotníctva nemôže. Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár uviedol, že hoci sa s Lengvarským nezhodol na reforme nemocníc, vo väčšine rozhodnutí ho podporuje.

"Po odznení vlny vyhodnotíme, či je ďalej vhodné, aby pán Lengvarský fungoval v pozícii ministra zdravotníctva," skonštatoval Matovič s tým, že by bolo zlé meniť "generála na čele boja".

"Keď to pominie, treba si spočítať plusy, mínusy a rozhodnúť sa, ako ďalej. Myslím si, že zásadným spôsobom podcenil očkovaciu kampaň. Keď sme rezortu zdravotníctva koncom júla dali peniaze, trvalo im viac ako tri mesiace, kým kampaň spustili a spustili doslova hračkársku kampaň, ktorá očkovaniu absolútne nepomáha," myslí si Matovič.

Šéf OĽANO avizoval, že Lengvarského bude hodnotiť aj podľa miery zaočkovanosti Slovákov v porovnaní s ostatnými krajinami EÚ.

"Prebral Slovensko ako krajinu, ktorá bola siedma najlepšie očkujúca krajina v EÚ a momentálne je Slovensko tretia najhoršie očkujúca krajina v EÚ. To je sumár faktorov. Sú tam veci, za ktoré Lengvarský môže a za ktoré nemôže. Nemôže za to, že máme opozíciu, ktorá si postavila svoj úspech na tom, že bude štvať proti opatreniam a očkovaniu," skonštatoval.

To, že Kollár kritizuje ministra zdravotníctva za reformu nemocníc, neznamená, že má odísť. "Myslím si, že minister Lengvarský vedie rezort vojenským spôsobom. V pandémii treba byť rázny a tvrdý, pandémia je naozaj vojnový stav. Na zdravotníckej reforme sme sa nezhodli, ale podporujem ministra Lengvarského vo väčšine rozhodnutí," skonštatoval.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 05:30