StoryEditor

Oddelenie urológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina sa sťahuje späť do urologického pavilónu

14.11.2021, 15:00
Autor:
tasrtasr
Presťahovaním oddelenia urológie sa po asi roku uvoľní pavilón chirurgie, v ktorom urológovia dočasne pôsobili.

Urologické oddelenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina vrátane ambulancií a pohotovosti sa v piatok (12. 11.) vrátilo do pôvodných priestorov pavilónu urológie. Po viac ako roku, keď bola budova vyčlenená pre starostlivosť o pacientov s ochorením COVID-19 a jej následnej rekonštrukcii, bude opäť slúžiť na ambulantnú, operačnú a lôžkovú starostlivosť o urologických pacientov.

Ako informoval riaditeľ žilinskej nemocnice Eduard Dorčík, urológovia sa vracajú do obnovených priestorov. „Na prízemí sme kompletne zrekonštruovali dve operačné sály s celkovým zázemím. Konečne sme tu mohli priniesť nový operačný stôl zakúpený ešte v prvej polovici tohto roka, čiže prístrojové vybavenie aj celkové zariadenie dnes zodpovedá európskym štandardom a spĺňa vysokú kvalitu požiadaviek v starostlivosti i bezpečnosti pacienta,“ uviedol Dorčík. Obe sály sú podľa neho klimatizované, prinášajú vyšší komfort aj pre personál. Súčasne prebiehajú ešte práce na otvorení modernej jednotky intenzívnej starostlivosti, ktorú nemocnica buduje na prvom poschodí urologického pavilónu.

FNsP Žilina

​ Presťahovaním oddelenia urológie sa po asi roku uvoľní pavilón chirurgie, v ktorom urológovia dočasne pôsobili. „Obmedzená bola zároveň ortopédia, chirurgia, neurochirurgia aj traumatológia, keďže oddelenia si delili operačné sály. Žiaľ, vzhľadom na aktuálnu situáciu s ochorením COVID-19, kedy máme plne obsadené všetky akútne lôžka pre ventilovaných i kritických pacientov a k nim priradený anestéziologický a JIS personál, operatívu musíme ďalej držať v obmedzenej prevádzke,“ doplnil Dorčík.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 08:38