General Online Research Konferenz 2024
StoryEditor

V Nemecku ocenili projekty z online výskumu

23.04.2024, 19:17
Autor:
redred

Tím prieskumnej agentúry MNFORCE sa zúčastnil 26. konferencie General Online Research v Kolíne nad Rýnom.

Na konferencii General Online Research Konferenz (GOR 24), ktorá sa konala prvýkrát od pandémie koronavírusu, sa zúčastnilo približne 240 účastníkov a zaznelo viac ako 100 prednášok. Na každej GOR sa venuje veľká pozornosť udeľovaniu konferenčných cien za mimoriadne úspechy v oblasti online výskumu. Informácie priniesla Simone Klempa, Business Development Manager AT, MNFORCE.

Cena GOR Poster Award sa udeľuje každoročne od roku 2010 za najlepšie postery prihlásené na GOR. Tento rok cenu, ktorá je dotovaná sumou 500 eur, získal Matthias Roth (GESIS Leibnizov inštitút pre spoločenské vedy) za jeho poster „Ask a Llama - Creating Variance in Synthetic Survey Data". Súťažilo spolu deväť plagátov.

Od roku 2015 sa každoročne udeľuje aj cena za diplomovú prácu GOR Thesis Award. Tohtoročnú cenu získal Georg Ahnert (Univerzita Mannheim) za svoj projekt „Fair Sampling for Global Ranking Recovery".

V súťaži o najlepšiu doktorandskú prácu bol ocenený Julian B. Axenfeld (DIW Berlín), keď porazil konkurenciu so svojou prácou „Imputation of Missing Data from Split Questionnaire Designs in Social Surveys".

Udelená bola aj cena Nemeckej spoločnosti pre online výskum za najlepšiu prácu za rok 2024. Cenu, ktorou sa oceňujú vynikajúce vedecké príspevky v oblasti online výskumu, získala tento rok dvojica Tobias Felix Reiter a Ramona Schoedelová za prácu s názvom „Never miss a beep: Using mobile sensing to investigate (non-) compliance in experience sampling studies". 

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 19:17