StoryEditor

Ako som neuspokojil výberovú komisiu do košického kardioústavu

14.09.2021, 08:30
Celý ten systém výberu nie je o hľadaní odborníkov, ktorí by riadili nemocnice, hoci sa pod touto hlavičkou koná.

Zúčastnil som sa na výberovom konaní do predstavenstva košického kardioústavu. Zaujímavé na tom celom bolo niečo iné. Uchádzač musí napísať projekt rozvoja podniku. Ten som urobil a v rozhodujúcej časti bol projekt publikovaný v Zdravotníckych novinách č. 26. Výsledkom projektu bolo konštatovanie, že všetkým trom, nielen košickému ústavu, stúpajú tržby, ale klesá zisk.

Inak povedané, nemajú dobre dohodnuté ceny so zdravotnými poisťovňami. A keďže moje reformné zákony ešte stále platia a nie sú v nich žiadne platobné mechanizmy, musia si nemocnice dohovárať úhrady samy s poisťovňami.

To zdanlivo môže byť problémom, ak je prebytok ponuky, čo platí pre takmer všetky všeobecné nemocnice, ale nie, ak je prebytok dopytu, napríklad po onkologickej alebo aj kardiologickej starostlivosti.

Nahrávanie zakázané

Druhá časť procedúry spočíva v ústnom pohovore. Keďže som dlhodobo v zahraničí, písomne som požiadal možnosť pohovoru prostredníctvom nejakej masovej verzie Skype. Komisia mi vyhovela. S tým je spojených pár zaujímavostí.

V prvom rade nesmiete vopred vedieť, kto budú členovia komisie. Keď som sa na to...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/nazory, menuAlias = nazory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 23:06