StoryEditor

Slovenské zdravotníctvo nie je vôbec chudobnou popoluškou v rámci verejných financií

09.09.2021, 09:30
Nemocniční lekári zarobili v minulom roku v priemere 3 089 eur, čo predstavovalo 2,73-násobok priemernej mzdy v SR. V prvom štvrťroku tohto roka si polepšili o ďalších vyše 300 eur, čím prekročili 3-násobok priemernej mzdy na Slovensku.

Predáci z Lekárskeho odborového združenia (LOZ) vyzývajú svojich kolegov z nemocníc, aby podpísali Deklaráciu o pripravenosti k výpovediam zo služieb.

Žeby dostali chuť si obdobnou nátlakovou akciou s pacientskymi rukojemníkmi pripomenúť 10. výročie od podania hromadných výpovedí lekárov, ktoré viedlo vládu Ivety Radičovej až k vyhláseniu núdzového stavu v 15 nemocniciach a následnému podľahnutiu požiadavkám rebelujúcich lekárov?

Vtedy vznikol prísľub k osobitnému legislatívnemu ukotveniu minimálnych mzdových nárokov lekárov v ústavných zdravotníckych zariadeniach ako násobkov priemernej mzdy v hospodárstve.

Každoročná automatická valorizácia platov pre všetkých lekárov vo všetkých nemocniciach bez rozdielu a bez ohľadu na pracovný výkon sa mohla začať. Platový automat garant...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/nazory, menuAlias = nazory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 18:15