Toto po hádke nikdy nerobte, zbytočne si tým uškodíte.dreamstime
StoryEditor

Tichá domácnosť či bezdôvodné ospravedlnenia: Po hádke s partnerom nerobte päť vecí!

07.03.2024, 10:14
Vzťahy

Hádky vo vzťahu sú bežné a úplne normálne. Samozrejme, nie je správne hádať sa s partnerom priam neustále, no raz za čas si treba povedať, čo máte obaja srdci. Jediné, na čo by ste si mali dať pozor je to, ako sa po hádke správate. Niektoré veci vám totiž môžu zbytočne uškodiť.

S partnerom sa môžete hádať o čomkoľvek. Niekedy sa jedná o dôležité veci, inokedy o maličkosti a zbytočnosti, ktoré sú zapríčinené napríklad stresom či nespokojnosťou. Každopádne, ak už sa aj s partnerom pohádate,  mali by ste vedieť, že niektoré veci vám obom môžu po konflikte uškodiť. Aby ste nemuseli čeliť ďalším vzťahovým problémom vedúcim k rozchodu, snažte sa prestať robiť tieto veci.

Ticho nevyrieši vaše problémy

Najhoršie, čo môžete po hádke urobiť, je zostať ticho na pár hodín či dní. Síce môžete dať tichom partnerovi najavo, že ste urazené alebo čakáte na ospravedlnenie, viesť tichú domácnosť sa neoplatí najmä kvôli tomu, že ňou konflikty nevyriešite, ale podsuniete pod koberec, kde sa to bude naďalej plniť.

Doprajte si čas

Takisto robíte chybu, ak po hádke nedokážete rešpektovať fakt, že partner túži po osobnom priestore. Popritom by bolo dobré, ak by ste si samotu dopriali na pár chvíľ aj vy. Vďaka tomu sa totiž môžete ukľudniť, prísť na iné myšlienky a zmeniť prístup.

Nevracajte sa ku konfliktu

Zvyknete sa po hádke vracať k slovám, ktoré vám pri nej partner povedal? Prestaňte s tým. Je jasné, že vám to ublížilo alebo zranilo, no tým, že sa k tomu opäť vrátite, otvoríte ďalší konflikt, ktorý môže dopadnúť horšie ako predtým.

Ospravedlnenie nie je všetko

Myslíte si, že stačí, ak sa partnerovi ospravedlníte a konflikt je vyriešený? Ste na veľkom omyle. Obyčajné či dokonca bezdôvodné ospravedlnenie nestačí, pretože ním dávate najavo, že vás vyriešenie problému nezaujímate a chcete mať od neho pokoj. Pokúste sa s tým prestať.

Sex nevyrieši problém

Uzmierovací sex je fajn, no nie po každej hádke. Práve naopak by ste mali s partnerom naďalej komunikovať s nažiť sa o vyriešenie problémy. Sex totiž nemôže byť akousi náplasťou, ktorá sa nabaľuje a napokon môže skončiť rozchodom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:32