Takto by malo vyzerať správne zmývanie vlasov.dreamstime
StoryEditor

Vlasy nestačí našampónovať len jedenkrát: Takto by malo vyzerať správne umývanie vašej hrivy

22.03.2024, 19:00
Krása a móda

Staráte sa o svoje vlasy správne? Ak vás trápi suchosť, mastnota alebo štiepenie končekov, pravdepodobne sa o vašu hrivu nestaráte tak, ako by ste sa mali. Okrem kvalitnej kozmetiky by ste si totiž mali dať veľký pozor aj na správne šampónovanie.

Nakúpili ste si drahú a kvalitnú kozmetiku, no vašim vlasom stále niečo chýba? Je viac než možné, že si hrivu nezmývate správne. Vlasy totiž nestačí len navlhčiť vodou, vmasírovať šampón do vlasov a napokon ho zmyť vlažnou vodou. Podľa odborníkov by ste si totiž vlasy mali šampónovať dvakrát. Stačí, ak množstvo šampónu, ktoré bežne používate pri zmývaní, rozdelíte na dve časti a zmyjete si hrivu dvakrát. Ak tak začnete robiť už dnes, vaša koruna krásy sa vám poďakuje.

Vlasy budú zdravšie a vyživenejšie

Vďaka dvojitému šampónovaniu sa môže celkovo zlepšiť kvalita vašich vlasov. Nielenže tak odstránite z vlasov všetky nečistoty, ale aj zvyšky iných produktov a prebytočný maz. Takisto hrive dodáte potrebné živiny či prírodné oleje, hydratujete ju a zabránite tak vysúšaniu pokožky. Dvojité šampónovanie jednoducho dodá vašim vlasom lesk, pevnosť a zdravší vzhľad. Výsledky však nečakajte po prvom zmývaní Tie sa totiž väčšinou prejavia až po niekoľkých týždňoch.

Pozor, nie je vhodné pre každú z vás

Predtým, než začnete z dvojitým šampónovaním, mali by ste vedieť, že nie je vhodné pre každú z vás. Ak si totiž vlasy zmývate každý deň, rozhodne ho nepotrebujete. Ak sú naopak vaše vlasy jemné, často vystavované teplu či nanášaniu rôznych produktov, dvojité šampónovanie vám môže vo veľkom pomôcť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:05