Vďaka krémom bude vaša pokožka hydratovaná a zdravá.dreamstime
StoryEditor

Telové mlieko, alebo maslo? Čo potrebuje práve vaša pokožka?

13.03.2024, 08:00
Krása a móda

Krásnu pokožku môže mať každý. Chce to však pravidelnú a hlavne dôkladnú starostlivosť. Tá sa bezpodmienečne nezaobíde bez pravidelnej hydratácie. Kľúčom je, vybrať si spomedzi všetkých dostupný produktov ten správny. Niektoré typy pokožky potrebujú krémovať minimálne. Iným stačí telový krém. Suchá pokožka si však vyžaduje úplne inú starostlivosť.

Potrebuje vaša pokožka telové maslo, alebo si vystačíte s telovým krémom?

Telové mlieko

Telové mlieko či krém určite nájdete v povinnej výbave takmer každej ženy. Väčšinou zahŕňa rutinnú celotelovú starostlivosť po každej sprche. Pleti dodá poriadnu a najmä potrebnú dávku hydratácie a tá je vďaka nemu vláčna a pružná. Sú samozrejme aj krémy či mlieka, ktoré sú obohatené o zložky, ktoré dokonca dokážu pomôcť s rôznymi kožnými ochoreniami. Pre potreby normálnej pleti vám však úplne postačia bežne dostupné produkty s ľahkou textúrou, ktorá sa dobre nanáša a vstrebáva.

image

Telové maslá vám pomôžu aj pri lokálnych kožných problémoch.

dreamstime

Telové maslo

Telové maslá sú na rozdiel od krémov oveľa tuhšie a ťažšie sa aj nanášajú. Pri kontakte s ňou sa však začnú príjemne roztápať a vďaka tomu jej poskytnú nielen hydratáciu, ale aj ochranu. Po telovom masle by ste mali siahať najmä v prípade, že máte veľmi suchú pleť so sklonmi k šúpaniu, praskaniu či svrbeniu. Mnohokrát sú obohatené o vitamíny, ale aj esenciálne oleje a antioxidanty. Bambucké, mandľové či kokosové maslo môžete pokojne používať celotelovo, no aj lokálne na problematické partie či suché ložiská. Najčastejšie sú to lakte, kolená, ale aj chodidlá, ktoré potrebujú viac než len obyčajný krém či mlieko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:56