Dokonalé očné linky si nanesiete pomocou fixky, alebo štetca.dreamstime
StoryEditor

Dokonalé očné linky si urobíte jedným ťahom. Pomôže vám najnovší trik z internetu

03.03.2024, 14:00
Krása a móda

Očné linky patria k líčeniu, ktoré je v móde už desaťročia. Sú ženské, sexi a podčiarknu krásu oka. No vyčarovať krásne a symetrické očné linky nie je práve jednoduché. No nie je to ani nemožné. Stačí pár trikov a budú vyzerať ako od skúsenej mejkap artistky.

Pravítko

Ak chcete byť úplne presná, pokojne si môžete pomôcť aj pravítkom či kúskom papiera, ktorý si priložíte tesne pod vonkajší kútik oka a pomocou fixky, linky, alebo ceruzky nakreslíte jemne zaoblenú linku. V prípade, že chcete, aby bola vaša linka hrubšia, ťahajte ešte jednu čiaru zhruba od stredu oka smerom ku koncu už nakreslenej linky a vnútro vyplňte jemnými ťahmi.

Očný tieň

Krásne očné linky dosiahnete aj pomocou očného tieňu. Ak chcete, aby neboli príliš výrazné, pokojne siahnite po hnedých tieňoch, ktoré pôsobia jemnejšie než čierne a sú vhodné aj na denné líčenie. To, do čoho budete musieť určite zainvestovať je štetec, ktorý je určený práve na kreslenie očných liniek. Štetinky na ňom sú zostrihnuté šikmo. Naneste na štetec očný tieň, jeme ho oklepkajte a postupne po celej línii oka nanášajte tesne nad mihalnice. V prípade, že chcete, aby bola linka ešte o niečo výraznejšia, štetec jemne navlhčite. Linka by mala kopírovať vaše oko a presahovať tesne nad jeho vonkajší kútik.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 10:53