Vďaka octu sa zbavíte lupín aj mastnoty.dreamstime
StoryEditor

Čo sa stane s vlasmi, ak si ich umyjete octom? Toto musíte vyskúšať!

01.03.2024, 08:00
Krása a móda

Kto by netúžil po krásnych, lesklých a zdravých vlasoch? Práve im ženy venujú množstvo času, len aby dosiahli čo najlepší výsledok. Nehovoriac o tom, koľko ich toto úsilie stojí. Počnúc kaderníckymi službami až po množstvo prípravkov, ktoré majú pre domáce použitie. Vymeňte ich za ocot. Vaše vlasy sa vám poďakujú. A aj vaša peňaženka.

Šampóny, kondicionéry, masky na vlasy a potom ochranné oleje či stylingové prípravky. Schválne, spočítajte si, koľko toho doma máte. A pritom si s väčšinou problémov poradí obyčajný ocot za pár centov.

Preč s mastnotou

Pri starostlivosti o vaše vlasy zvoľte jablčný ocot. Ten má schopnosť zbaviť pokožku nielen nečistôt, ale aj mastnoty či upchatých pórov. Jeho protizápalové účinky ju navyše udržiavajú zdravú. Ak aj vás trápia rýchlo mastiace sa vlasy, umyte si ich bežným šampónom, no pri záverečnom oplachovaní použite ocot, zriedený s vodou v pomere 1:1.

image

Jablčný ocot je plný vitamínov a minerálov.

dreamstime

Lesklé vlasy

Vďaka octovej terapii budú vaše vlasy nielen zdravé, ale aj krásne a  lesklé. Je to predovšetkým vďaka množstvu vitamínov a minerálov, ktoré tento nenápadný pomocník obsahuje. Niektoré prípravky na vlasy obsahujú zložky, ktoré vlas zbytočne zaťažujú a je tak náchylnejší na lámanie či štiepenie. To vám s jablčným octom nehrozí. Navyše budú vlasy vďaka nemu hebkejšie nielen na vzhľad, ale aj na dotyk.

Dlhé vlasy bez lupín

Jablčný ocot stimuluje rast vlasov, preto si koncentrát pravidelne nanášajte na pokožku hlavy. Jemne ho vmasírujte a nechajte pár minút pôsobiť a opláchnite čistou vodou. Zápachu sa vôbec nemusíte obávať. Pravidelným používaním octu dokonca zabránite tvorbe lupín.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 22:13