StoryEditorJeden omikron, dva svety. Bratislava zatvorená, v Prahe plný lokál
Po celom Slovensku zasadila pandémia reštauráciám a službám zásadnú ranu. Majiteľom, ktorí stále bojujú, však dochádzajú sily a nezvládajú likvidačné opatrenia. Niektorí už neveria, že sa situácia na konci februára zlepší.
„Podľa publikovaných informácií z Česka a okolitých štátov, ktoré pravidlá už uvoľnili, sa situácia v gastrosektore výrazne zlepšila,“ konštatuje majiteľka Slovak Pub a reštaurácie Flagship Martina Hlinová. Očakáva preto výrazné zvýšenie návštevnosti a výkonnosti gastroprevádzok v súvislosti s nadchádzajúcou zmenou režimu od pondelka 28. februára na takzvaný základ. Predpokladá zvýšenie obratu približne o 30 percent.
Prvé uvoľňovanie oznámila vláda 16. februára, a to aj napriek rekordným počtom nakazených. Slovensko by malo byť totiž na vrchole omikronovej vlny. Už o týždeň sa teda u nás zmenia opatrenia pre reštaurácie a ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-17 09:00:00 - Feat.: - Title: Africká pochúťka, ktorú by ochutnal len málokto. Burger z komárov je hitom internetu
02 - Modified: 2024-05-13 10:22:47 - Feat.: - Title: Pätica tipov, ako sa jednoducho dopracovať k vysnívanej postave
03 - Modified: 2024-05-11 05:53:01 - Feat.: - Title: Dohodu o riešení pandémií sa nepodarilo dosiahnuť. Rozhovory pokračujú, tvrdí WHO
04 - Modified: 2024-05-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Majiteľ Viech Vojtěch Záhorský: Baví ma tvoriť priestory na výmenu názorov
05 - Modified: 2024-05-03 12:23:08 - Feat.: - Title: Pre hotelierov a gastroprevádzky na Slovensku chceme byť hybným motorom, hovorí pre HN odborník