StoryEditor

Hlúpi Rómovia, vplyvní židia?

07.04.2003, 00:00
Podobne ako v Čechách, aj na Slovensku sa kniha Petra Bakalářa Tabu v sociálních vědách stala bestsellerom. Mediálnemu úspechu knihy pomohlo nielen prvé trestné oznámenie na autora za hanobenie rasy a národa podané českých sociológom Tomášom Kamínom. Viac v článku časopisu Formát.
  • Ruisel: Rasizmus nie je chyba testov
  • Existujú genetické rozdiely, ktoré by dávali akýkoľvek základ na delenie ľudí do rás?
    Podobne ako v Čechách, aj na Slovensku sa kniha Petra Bakalářa Tabu v sociálních vědách stala bestsellerom. Mediálnemu úspechu knihy pomohlo nielen prvé trestné oznámenie na autora za hanobenie rasy a národa podané českých sociológom Tomášom Kamínom. Predseda Pražskej židovskej obce Tomáš Jelínek vyhlásil, že mu vydanie Bakalářovej knihy pripadá nebezpečnejšie, ako keď pred časom vyšiel Hitlerov Mein Kampf.
    Jedno treba uznať -- autor sa venuje zaujímavým témam a reakcie laickej aj odbornej verejnosti dodali knihe punc "zakázaného ovocia". Tvrdí, že mongoloidná rasa dosahuje lepšie výsledky IQ než biela, a tá zasa lepšie než čierna. Podľa neho "intelektuálne príspevky negroidnej rasy svetu boli a sú veľmi malé" a Rómovia sú takmer vo všetkých zásadných kritériách bližší skôr negroidnej než europoidnej rase. Ró...
  • Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
    Zostáva vám 85% na dočítanie.
    menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko-2, menuAlias = slovensko-2, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
    09. máj 2024 04:14